divendres, 11 d’octubre del 2013

Comencem El jove que va perdre el nom

Aquest estiu us recomanàvem l'obra de Jesús Mollà, que serà la que començarem a llegir els grups de 3r ESO en pocs dies. És una novel·la molt interessant, que ens convida a fer-nos preguntes sobre la identitat i la fortuna d'haver nascut en aquest medi favorable, en contrast amb altres joves més desafortunats. Farem una lectura acompanyada a classe i a casa, durant i després de la qual se us proposaran algunes activitats de reflexió, debat, creació o escriptura. De moment, feu una ullada als dos videos de més avall: en el primer l'autor ens resumeix l'obra. Què se us acudeix preguntar-li abans de posar-nos mans a l'obra? Una invitació: utilitzeu l'espai de comentaris del blog per a formular-li preguntes o per a opinar sobre el vídeo i les expectatives que us crea el relat del jove que va perdre el nom.

El segon vídeo procedeix d'un programa de televisió digital. Entre els minuts 9 i 18 l'entrevistador, l'autor i una professora aborden l'interés i les activitats que es poden realitzar al voltant de la novel·la. Se us acudeixen d'altres propostes atractives? També podeu escriure a l'espai de comentaris els vostres suggeriments, sempre signant la vostra col·laboració.

7 comentaris:

MªAmparo C. ha dit...

Hola Toni, a mi el llibre em pareix interesant i a la vegada intrigant, però també molt fantàstic i imaginatiu. M'agradarà llegirlo :)
MªAMPARO 3E

Laura =) ha dit...

Hola Toni, la veritat es que el llibre aquest nou, me pareix que es intrigant pero saber que li passa al protagonista,y tinc ganes ya de llegir-ho a ver com es y aixo :D
LAURA ALPUENTE 3E

Natalia montoya 3ºA ha dit...

El vídeo esta molt be,resumeix el llibre amb poques paraules,peró,sense
desvelar les coses mes importants.Me
pareix interesant i me a motivat a llegir el llibre.<3
NATALIA MONTOYA 3ºA

María García ha dit...

Hola Toni. pues a mi no m'agraden els contes fantastics pero te bona pinta la historia, ja tinc ganes de començar a llegir-ho

Anònim ha dit...

Bon dia Toni,em passava per ací més que per la nota és per la curiositat que tenia de veure que ens explicava l'autor i en el meu semblar encara que no m'agraden els llibres fantàstics la paràbola que ens porta és fantàstica i bé el llibre és molt interessant i encurioseix dellector.
Una salutació.
Luis Fernando Jaén Pincay

Antoni de la Torre ha dit...

M.Amparo, Laura, Natalia, María, Luis Fernando, gràcies per deixar la vostra impressió en el blog. Coincidiu tots en la curiositat que causa la presentació de l'autor. Ara que ja l'estem llegint a classe, s'està desvetlant com un relat interessant, que podrà aportar bones idees per a la tertúlia del final. No deixeu d'anotar fragments per a discutir en el debat. A veure com acaba la història!

Stefan ha dit...

Hola toni ya quasi hem acabat el llibre y de moment tot el que hem estat llegint me agrada molt.Espere que tinga un bon final.

Stefan Sarrapio 3E